Filmseminar: Drømmen om OL

Visning av dokumentarfilmen «Drømmen om OL». Regissør Anne Kjersti Bjørn og produsent Einar Braathen introduserer filmen og svarer på spørsmål fra publikum etter visningen. 

drømmen om OL

Tid: 23. mai kl 12:15 – 14:00

Sted: Bergen Ressurssenter for Internasjonal Utvikling, Jekteviksbakken 31.

Dokumentarfilmen «Drømmen om OL» følger en av Norges mest lovende snowboardkjørere, Isak Ulstein. Først i ungdoms-OL på Lillehammer og deretter i Rio de Janeiro. I Rio treffer han jevnaldrende i og utenfor sportsarenaen, og vi ser nærmere på byens forberedelser til årets sommer-OL.

Filmen setter et kritisk lys på den storslagne olympiske parken som bygges i Rio og de lysskye forretningsavtalene som ligger bak. Vi besøker også et nabolag som er tvangsflyttet på grunn av OL.

«Drømmen om OL» tar alvorlig de olympiske visjonene om å fremme fred og forståelse mellom folkene, og å “bygge en bedre verden gjennom sport”.

Norges nei til å arrangere OL 2022 har bidratt til at IOC har startet en reformprosess, Olympisk Agenda 2020. IOC-medlem Gerhard Heiberg snakker blant annet om disse reformene i filmen.

Den 50 minutter lange filmen er produsert av By- og regionforskningsinstituttet NIBR. Den er finansiert av NFR-prosjektet «Insurgent Citizenship in Brazil – the role of mega sports events» og Østnorsk Filmsenter. Produsent er forsker og Brasil-ekspert Einar Braathen. Regissør er filmskaper Anne Kjersti Bjørn. Manus er skrevet av Braathen og Bjørn i fellesskap. De vil begge være tilstede under denne visningen for å introdusere filmen og svare på spørsmål fra publikum.

Audun Bratlie – fotograf og regiassistent.

Reidar Ewing og Jørn Hareide – Klipp

Svenn Jakobsen m.fl  – Lyd

Anders Hoft – Grading og online

Finn arrangementet på Facebook her.